Mezohair: tratamentul împotriva alopeciei. Stresul cotidian, precum şi necesitatea de a vopsi sau coafa părul, lipsa anumitor principii nutritive din alimentație duc de multe ori la căderea exagerată a părului, atât la femei cât şi la bărbaţi. În ultima vreme, tot mai multe persoane sunt afectate şi la vârste din ce în ce mai tinere. Stresul cronic poate duce la dezechilibre hormonale care afectează sănătatea scalpului. De asemenea, utilizarea frecventă a produselor chimice pentru vopsirea și coafarea părului poate deteriora structura firului de păr și scalpul, contribuind la căderea acestuia.

Ce este Mezohair?

Tratamentul denumit mezohair reprezintă injectarea, cu ajutorul unor ace foarte fine, a unor substanţe cu rol regenerator la nivelul zonei din pielea scalpului unde se găseşte foliculul de păr. Aceasta metodă inovatoare folosește un amestec de substanțe care au scopul de a revitaliza și stimula regenerarea părului. De regulă, se foloseşte un amestec de factori cu funcţie şi roluri diferite:

  • Stimularea procesului de formare de noi vase de sânge (angiogeneza)
  • Stimularea foliculului să sintetizeze firul de păr, minerale, vitamine, citokine cu rol în producerea firului de păr
  • Elemente care inhibă substanţe din organism implicate în căderea accelerată a părului

Cum Funcționează Procedura?

Procedura este extrem de simplă, fiind foarte bine tolerată de majoritatea pacienţilor. Acele folosite sunt foarte fine, astfel încât disconfortul este minim. În timpul procedurii, substanțele regeneratorii sunt injectate direct în zona scalpului unde se găsesc foliculii de păr. Acest lucru permite o absorbție rapidă și eficientă a substanțelor, asigurând astfel rezultate optime. Tratamentul nu necesită anestezie și nu implică perioade de recuperare, ceea ce îl face convenabil pentru persoanele cu un program încărcat.

Planul de Tratament

În general, se recomandă un număr de 5 şedinţe la interval de 7-10 zile, pentru pacienţii cu alopecie moderată. Fiecare ședință durează aproximativ 30 de minute, timp în care pacientul poate discuta cu medicul despre evoluția tratamentului și orice întrebări suplimentare. În cazul pacienţilor cu alopecie severă, se recomandă repetarea tratamentului după 3 luni de la încheierea primului tratament. Aceasta permite scalpului să beneficieze de un aport continuu de substanțe nutritive și regeneratoare, maximizând astfel șansele de succes.

Rezultate Vizibile

După primele două şedinţe se constată diminuarea importantă a căderii părului, cu îndesirea acestuia la 3 luni de la începerea tratamentului. Pacienții observă o îmbunătățire semnificativă a densității și grosimii firului de păr, precum și o reducere a fragilității acestuia. De asemenea, multe persoane raportează o creștere a încrederii în sine și o îmbunătățire a calității vieții datorită efectelor pozitive ale tratamentului asupra aspectului lor fizic. Este important de menționat că rezultatele pot varia de la o persoană la alta, în funcție de severitatea alopeciei și de răspunsul individual la tratament.

Concluzie

Mezohair reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru combaterea căderii părului. Datorită mixului de substanțe regeneratorii și a tehnicii de injectare precisă, acest tratament oferă rezultate vizibile și durabile. Persoanele care se confruntă cu alopecia, fie ea moderată sau severă, pot beneficia de pe urma acestui tratament inovator, redobândindu-și astfel încrederea și bucuria de a avea un păr sănătos și frumos.