PROFIL CLINICĂ

SUSANU CLINIC este o clinică specializată în chirurgie plastică şi reconstructivă

Dr. Susanu Sidonia – Medic Primar Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă este Şef de Secție Chirurgie Plastică la  Spitalului Regional de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Cu un activ de peste 5000 de operaţii de chirurgie plastică şi reconstructivă, realizate direct sau coordonate de către Dr. Susanu şi realizate de echipe pluridisciplinare, experienţa medicală depăşeşte cu mult graniţele esteticii, însumând transferuri libere de ţesuturi (o premieră la Spitalul de Copii din Iaşi – coordonator – Dr. Susanu), replantări de membre, reconstrucţii faciale (în cazul malformaţiilor de tipul „buză de iepure” etc.), reconstrucţii de vase şi nervi, reconstrucţii de sâni prin injectare cu grăsime proprie (în cazul pacientelor cu amastie congenitală), tratamentul sechelelor cicatriciale după traumatisme sau arsuri prin tehnica expandarii tisulare etc.

Dintre intervenţiile realizate în cadrul clinicii se numără intervenţii de chirurgie facială: lifting cervicofacial, frontal sau combinat, rinoplastii, otoplastii, blefaroplastii, remodelare şi rejuvenare facială prin injectare de grăsime proprie. Transplant de păr – pentru tratamentul alopeciei (cheliei) atât la femei cât şi la bărbaţi, cu efecte evidente imediate şi definitive. Intervenţii de liposucţie (abdomen, braţe, coapse, genunchi, glezne etc.), abdominoplastii, lifting de braţe, de coapse, de fese etc.

În clinică se realizează şi intervenţii de chirurgie reconstructivă precum: intervenţii de chirurgia mâinii (sindrom de canal carpian, maladie Dupuytren, chist artosinovial etc.), excizia cicatricilor, reconstrucţie de tendoane, nervi, excizia fromaţiunilor cutanate şi subcutanate.

Evident, latura estetică include cu succes remodelarea sânilor (mărirea de sâni cu grăsime proprie este  procedura de bază a clinicii, deprinsă de Dr. Susanu în cadrul stagiului de 1 an din Japonia – Showa University Hospital Tokyo şi mărirea de sâni cu implanturi mamare – care se poate realiza prin incizie submamară, periareolară sau axilară).

  • Mamoplastia de augmentare (operaţia de mărire a sânilor)
  • Mastopexia (ridicarea sânilor)
  • Mamoplastia de reducţie (reducerea sânilor))
  • Ginecomastia (reducţia mamară la barbaţi)