Lipoliza. În chirurgia plastică, termenul „lipoliză” este adesea folosit în contextul procedurilor care vizează îndepărtarea sau remodelarea grăsimii pentru a îmbunătăți aspectul estetic al unei zone specifice a corpului. Totuși, nu există neapărat două tipuri distincte de lipoliză în chirurgia plastică. În schimb, procedurile specifice pot varia în funcție de tehnica utilizată. Cele două proceduri principale sunt:

Lipoaspirația (Liposucția)

Acesta este un tip comun de procedură de lipoliză în chirurgia plastică. În timpul liposucției, chirurgul plastic folosește canule subțiri pentru a aspira grăsimea dintr-o anumită zonă a corpului, cum ar fi abdomenul, coapsele, șoldurile sau bărbia. Scopul este să contureze și să sculpteze zona pentru a obține o siluetă mai estetică.

Lipoliza injectabilă

Aceasta implică injectarea de substanțe în țesutul adipos pentru a dizolva grăsimea. Un exemplu comun este utilizarea acidului deoxicolic pentru a trata grăsimea submentonieră și pentru a obține un aspect mai definit al liniei maxilarului. Această procedură este utilizată pentru a trata zone mai mici și pentru a netezi conturul feței sau alte zone ale corpului.

Este important să rețineți că, deși liposucția și lipoliza injectabilă sunt metode comune de lipoliză în chirurgia plastică, termenul poate fi folosit și pentru a descrie alte proceduri sau tehnici care implică manipularea grăsimii în scopuri estetice.

Lipoliza injectabilă

Lipoliza injectabilă este o procedură non-invazivă utilizată în chirurgia estetică pentru a trata depozite mici de grăsime, pentru a netezi imperfecțiunile pielii și pentru a îmbunătăți aspectul general al zonei tratate. Această procedură implică injectarea de substanțe care ajută la descompunerea grăsimilor subcutanate și favorizează contracția elastică a pielii.

Există mai multe tipuri de substanțe utilizate în lipoliza injectabilă, iar unul dintre cele mai frecvente este un compus numit acid deoxicolic. Acesta ajută la distrugerea celulelor grase, iar grăsimea rezultată este apoi eliminată treptat de către sistemul limfatic al organismului.

Lipoliza injectabilă poate fi folosită în urma unei liposucții pentru a trata orice reziduuri de grăsime rămase sau pentru a corecta neregularitățile și asimetriile rezultate din procedura anterioară. De asemenea, se poate utiliza pentru a îmbunătăți aspectul pielii în cazul celulitei.

Trebuie să veniţi la consultaţie pregatit pentru a discuta istoricul dvs. medical. Aceasta presupune să veniţi la consultaţie pregatit cu o listă a eventualelor dvs. probleme medicale, a intervenţiilor chirurgicale suferite în trecut, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Este important să ne puneţi la dispoziţie informaţii medicale complete, deoarece acestea pot influenţa rezultatul şi recuperarea.