fbpx

 • Body lifting

  Body lifting. Chirurgia conturului corporal cuprinde o serie de intervenții care au ca scop redarea aspectului normal al corpului uman. Acest concept s-a dezvoltat dupa evaluarea constantă a pacienţilor obezi supuşi chirurgiei bariatrice (chirurgiei obezității) care, deși au slabit, nu aveau un contur corporal normal.

  Deşi abdominoplastia se încadrează în acest concept, în urma scăderii ponderale masive s-a constatat necesitatea îndepărtării ţesutului excedentar din diferite zone, în funcție de particularitățile pacientului: brațe, coapse, sâni etc.

  Procedura de Body Lifting este recomandată doar după ce pacientul a ajuns la greutatea dorită. În cazul în care acesta va continua să slăbească se va confrunta din nou cu apariția excesului de tegument. Aceste intervenții se fac în etape, astfel că un pacient poate avea nevoie de 1-2 sau chiar 3-4 intervenții seriate. Intervențiile sunt funcție de excesul tegumentar pe care-l prezintă, pentru a-i readapta învelișul la noile dimensiuni.

  ###

  Cei mai mulți dintre pacienții care recurg la body lifting fac parte din categoria persoanelor care anterior au recurs la o operație de chirurgie bariatrică (micșorare a stomacului). Aceștia, datorită scăderii masive în greutate prezintă un exces tegumentar în diferite zone, precum: abdomen, coapse, brațe sau spate.

  O alta categorie este reprezentată de femeile care, după una sau mai multe sarcini, pe parcursul cărora au acumulat un numar semnificativ de kilograme, prezintă un exces de tegumet în zona abdominală sau/și ptoza la nivelul sânilor.

  Nu în ultimul rand, putem discuta și de categoria în care se încadrează persoanele obeze. Acestea care după o schimbare drastică a stilului de viață (alimentatie echilibrata, sport etc.), reușesc să scada în greutate masiv și ajung să se confrunte cu același exces de piele.

  ###

  Postoperator se recomandă purtarea de corsete elastice în vederea reducerii edemului postoperator și asigurării suportului pentru noul contur corporal. După operație, disconfortul sau durerea sunt relativ comune și se controlează medicamentos. Pozițiile și mişcările care pun în tensiune musculatura și suturile din zona operată trebuie evitate. Reluarea activităților fizice ușoare este posibilă la cateva zile postoperator.

  Desi rezultatul liftingului corporal este vizibil aproape imediat, rezultatul definitiv este la cateva luni de la intervenție. Senzația locală de amorțeală și de tensiune se ameliorează în cursul lunilor următoare. Noul contur corporal este relativ permanent atât timp cât persoana își menține constantă greutatea corpului și urmează un regim de viață sănătos (alimentație rațională și practicarea de activități fizice).

 • Tratamentul vampirilor

  Tratamentul vampirilor

  Tratamentul vampirilor… sau rejuvenarea tisulară cu factori de creştere autologi Cunoscută şi apreciată de peste 20 de ani în state precum Japonia şi Statele Unite ale Americii, aşa-numita „terapie a vampirilor” este din ce în ce mai mediatizată în toate statele Europei, inclusiv la noi în ţară. Deşi autorii americani l-au promovat sub această denumire,

 • Tratament cearcăne/ pungi sub ochi

  Tratament cearcăne/ pungi sub ochi

  Tratament cearcăne/ pungi sub ochi. Pielea din jurul ochilor, care şi aşa este subtire şi mai sensibilă, se subtiază şi mai mult odată cu vârsta, iar vasele de sânge din acea zonă devin mai vizibile. Iar dacă eşti şi amatoare de soare şi plajă, asta nu face decât să agraveze problema. Ei bine, dacă te-ai

 • Rinoplastia

  Rinoplastia

  Rinoplastia… de la chirurgia reconstructivă la chirurgia estetică a nasului. Practicată în India din cele mai vechi timpuri, fiind una din cele mai vechi preocupări ale chirurgiei plastice, chirurgia reconstructivă a nasului va fi întotdeauna o problemă de mare actualitate. Nasul reprezintă segmentul central al feţei, care stabileşte echilibrul între toate celelalte elemente faciale. Deşi

 • Remodelare facială cu grăsime (lipofilling)

  Remodelare facială cu grăsime (lipofilling)

  Remodelare faciala cu grasime (lipofilling). Lipofillingul reprezintă o metodă de chirurgie minim invazivă prin care grăsime autoloagă (recoltată de la pacient) este folosită pentru a corecta defecte de la nivelul altor regiuni ale organismului. Metoda poate fi folosită atât în scop estetic (ameliorarea ridurilor şi contururilor faciale, îmbunătăţirea aspectului feţei dorsale a mâinii, augmentare mamară,

Messenger Chat
Loading...
Translate »