Corecția nasului prin injectarea de acid hialuronic este o procedură simplă, non-chirurgicală cunoscută sub numele de „rinomodelare cu acid hialuronic”. Această procedură se efectuează utilizând injectarea de acid hialuronic în diferite părți ale nasului pentru a corecta imperfecțiunile și pentru a obține forma dorită.

Corecția nasului prin injectarea de acid hialuronic

Consultația inițială

Primul pas este să consultați un medic plastician pentru a discuta obiectivele dvs. și pentru a determina dacă sunteți un candidat potrivit pentru această procedură. Medicul va evalua structura nasului și va discuta cu dvs. despre opțiunile disponibile.

Anestezie locală

Procedura de rinomodelare cu acid hialuronic este de obicei minim invazivă și poate fi realizată cu anestezie locală sau cu unguente anestezice pentru a minimiza disconfortul.

Injectarea de acid hialuronic

Medicul va injecta cu atenție acid hialuronic în zonele nasului pentru a corecta asimetriile, pentru a ridica vârful sau pentru a corecta denivelările.

Modelare și ajustare

Pe măsură ce acidul hialuronic este injectat, medicul va modela și ajusta forma nasului pentru a obține rezultatul dorit. Este important să discutați cu medicul despre așteptările dvs. înainte de procedură.

(…) aspectul nasului nu se evaluează niciodată de sine stătător, ci el trebuie analizat împreună cu celelalte elemente ale feţei. Nu de puţine ori vom constata că nu piramida nazală are un format defectuos, ci este vorba fie de o mandibulă prea mică, fie de o tulburare de formare a obrajilor (hipoplazie paranasomalară). Corectarea acestora va permite armonizarea aspectului feţei ca un întreg, eventual cu minime corecţii ale piramidei nazale. (Dr. Sidonia Susanu – Medic Primar Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă)

Recuperare

Corecția nasului  cu acid hialuronic are o recuperare rapidă în comparație cu rinoplastia chirurgicală. Puteți reveni la activitățile zilnice în câteva zile. Este posibil să aveți umflături ușoare sau roșeață în zona tratată, dar aceste simptome ar trebui să dispară în câteva zile.

Rezultate temporare

Rezultatele procedurii de rinomodelare cu acid hialuronic sunt de obicei temporare, variind de la câteva luni la un an sau mai mult, în funcție de produsul utilizat și de metabolismul individual.

Este important ca – respectiv – medicul plastician să fie experimentat în procedura de rinomodelare cu acid hialuronic, deoarece abilitatea acestuia de a evalua și de a modela corect forma nasului este esențială pentru obținerea unor rezultate naturale și satisfăcătoare. În cadrul consultației, discutați cu medicul despre riscurile, beneficiile și costurile implicate…