Un singur chirurg plastician: Sidonia Susanu. La Spitalul „Sfânta Maria” din Iași sunt operați, în mod curent, copii accidentați, cu traume majore, de un singur chirurg plastician: Sidonia Susanu.

Starea fetiței de 6 ani din Constanța internată la Iași, după ce picioarele i-au fost strivite de un tractor, este în continuare gravă, dar stabilă. Dimineață a fost detubată și a comunicat cu familia. Medicii o monitorizează în permanență, iar prognosticul rămâne rezervat.

Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași a fost singura unitate din țară care a putut prelua fetița accidentată din Constanța având la dispoziție toți cei patru specialiști de care era nevoie pentru intervenția chirurgicală complexă. Echipa a fost condusă de medicul Sidonia Susanu, chirurg plastician, singurul specialist pe aces domeniu din unitatea sanitară.

Managerul spitalului, Radu Terinte, a spus că va face demersuri pentru ca încă un post de chirurg plastician să fie scos la concurs. Dr. Sidonia Susanu este chemată de acasă ori de câte ori este nevoie și niciodată nu s-a pus problema să nu vină, a mai spus Radu Terinte. În secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii din Iași, mai sunt internați 4 copii, cu traumatisme grave, în urma unor accidente rutiere.

Managerul unității sanitare ieșene, Radu Terinte, a vorbit despre complexitatea cazului pacientei de la Constanța, dar și despre activitatea secției de chirurgie plastică pediatrică de la Spitalul Sf. Maria din Iași, într-un interviu acordat Andreei Mânzat Daraban.

continuare www.radioiasi.ro »