Un copil cu o malformatie extrem de rara, operat de medicii de la Iasi. Specialistii ieseni spun ca in literatura de specialitate sunt mentionate doar opt situatii similare in lume si doar doua au suprtavietuit, dar spera ca ei vor putea salva viata pacientului, in varsta de o luna, prin mai multe operatii succesive. (…)

O echipa complexa din care au facut parte dr. Sidonia Susanu (chirug plastician), dr. Cezar Gheorghita (neurochirurg) si dr. Daniel Rusu (chirurg ORL) l-a supus pe copilas unei prime interventii chirurgicale de corectare a malformatiei cu care a venit pe lume.

Conform declaratiilor facute la finalul operatiei, de managerul spitalului, Radu Terinte, in cadrul acestei interventii a fost repozitionat continutul cerebral, interventie absolut necesara pentru ca bebelusul sa poata supravietui, apoi s-a inchis partial comunicarea dintre cavitatea bucala si cutia craniana, cu parti moi, pentru ca oasele ii lipsesc din zona respectiva.

Copilul a trecut cu bine peste aceasta prima interventie, starea sa fiind stabila la acest moment. Medicii spera sa il poata salva pe bebelus, dar sunt in continuare rezervati in privinta prognosticului, data fiind gravitatea malformatiilor cu care copilasul a venit pe lume. continuare sanatateabuzoiana.ro »