Transplant de grasime

Procedura presupune extragerea grăsimii dintr-o anumită zonă a corpului, unde este localizată în exces, şi injectarea în acele părţi care au nevoie de ajustare. Trecerea anilor şi stresul de zi cu zi îşi lasă amprenta pe chipul nostru, oricât de mult am încerca să-l ajutăm cu tratamente din comerţ sau naturiste. Ridurile şi pielea, în general, devin din ce în ce mai vizibile şi mai greu de ascuns.

Practic, procedura presupune extragerea grăsimii dintr-o anumită zonă a corpului, unde este localizată în exces, şi injectarea în acele părţi care au nevoie de ajustare. Aceasta, de altfel, a câştigat teren important în chirurgia estetică a ultimilor ani, numeroase persoane apelând la acest truc pentru a-şi menţine aspectul tânăr, într-un secol ce pune un accent deosebit tocmai pe imaginea personală.

Pentru că semnele îmbătrânirii şi oboselii acumulate în timp sunt ascunse repede şi cu uşurinţă prin injectarea cu grăsime, cei mai mulţi apelează pentru remedierea problemelor la nivelul feţei. Astfel, injecţiile cu grăsime sunt utilizate pentru tratarea ridurilor, dar şi pentru crearea unui aspect echilibrat la nivel facial, prin umplerea buzelor sau a obrajilor.

Ce presupune operaţia?

În primul rând trebuie ştiut că această procedură se poate face cu anestezie. Apoi, cantitatea de grăsime necesară se recoltează cu un ac special sau prin liposucţie, iar, după ce este centrifugată, aceasta este injectată în locul dorit. Este foarte important ca pacientul să respecte indicaţiile medicului după operaţie, deşi complicaţiile post-intervenţie sunt minime.

 

Care sunt avantajele transferului de grasime autologa (proprie)?

  • utilizarea unui produs natural, disponibil;
  • ofera rezultate permanente*, spre deosebire de majoritatea produselor sintetice existente pe piata, care trebuie reinjectate la un anumit interval de timp (6-12 luni);
  • costurile sunt semnificativ mai mici, comparativ cu cele ale injectarilor repetate de substante de umplere sintetice;
  • asigura rezultate extrem de naturale, intrucat celulele grasoase, dupa ce se integreaza in regiunea in care au fost transpantate, vor fi parte viabila a organismului.
  • nu apar granuloame sau reactii inflamatorii ale organismului.
  • prezenta celulelor stem si multitudinea de factori de crestere existenti in transpant vor stimula regenerarea tesuturilor locale.
  • efectul nu este doar „de umplere” ci si de rejuvenare. Pielea devine mai tonica, mai neteda si mai catifelata.
  • procedura este minim invaziva, putand fi practicata cu anestezie locala sau generala si de obicei necesita doar spitalizare de cateva ore.
  • orice regiune a corpului poate fi remodelata prin aceasta procedura.

*acestea îşi vor păstra volumul şi forma atâta vreme cât pacienta nu va prezenta variaţii importante în greutate