Sute de copii au sansa la o viata normala datorita acestor maini de aur! Secretul femeii care nu renunta niciodata… • Un medic de renume mondial a ajuns la Iasi • Acesta a fost prezent la o conferinta care a avut loc la Palatul Culturii Iasi • Yoshiaki Hosaka a fost mentorul renumitului medic iesean Sidonia Susanu • Zeci de copii cu malformatii au fost prezenti in sala, asteptand cu sufletul la gura sa il vada pe cel care le-a oferit sansa la o viata normala

Conferinta cu un impact extraordinar la Palatul Culturii Iasi. Evenimentul a fost organizat si prezidat de Dr. Sidonia Susanu. In cadrul conferintei a avut loc un moment memorabil, si anume, participarea prof. dr. Yoshiaki Hosaka, mentorul celebrului doctor Sidonia Susanu.

La eveniment au participat si copii din diverse zone rurale ale Moldovei, copii care sufera de malformatii congenitale, care au fost operati de dr. Susanu si care au primit sansa de a se intalni cu mentorul celei care le-a facut interventia chirurgicala.

Evenimentul s-a desfasurat sub titulatura „Punte de legatura directa intre pacient , medic si mentor” si a fost un real succes, atat participantii, cat si organizatorii aratandu-se extrem de multumiti de „puntea” creata prin organizarea acestuia.

Pentru a treia oara la Iasi

Medicul Yoshiaki se afla pentru a treia oara la Iasi si se declara indragostit de orasul celor sapte coline, obervandu-i evolutia de la primul impact pe care l-a avut cand a ajuns aici pentru prima data si pana in prezent. Sustine ca dr. Susanu, careia i-a fost mentor in stagiul unu de practica, care s-a desfasurat la Showa University din Tokyo, a fost un student silitor, cu o capacitate deosebita de absorbtie a informatiilor si care a devenit un medic desavarsit. Promite ca va reveni la Iasi si este incantat de fiecare colaborare cu dr. Susanu.

„Am fost prima data acum 18 ani la Iasi. Iasul este un oras frumos si ma bucur sa vad ca arata din ce in ce mai bine. Medicul Susanu mi-a fost student si a plecat din Japonia cu 10 ani in urma. Este o studenta foarte buna si sunt foarte incantat sa-i observ evolutia”, spune Yoshaki Hosaka, mentorul dr. Susanu. Dr. Hosaka este mentorul care a pregatit-o pe dr. Susanu in cadrul stagiului de un an si care astfel a contribuit la dezvoltarea Serviciului de Chirurgie Plastica de la Spitalul Regional de Urgente pentru Copii „Sf. Maria”.

A adus Spitalul la nivelul standardelor internationale

Doctorul Sidonia Susanu si-a propus ca prin aceasta intalnire sa uneasca pacientul cu medicul, sa discute despre repararea malformatiilor si imbunatatirea calitatii vietii persoanelor care sufera de malformatii congenitale, contribuind la cresterea nivelului si a calitatii vietii in general, a actului medical in special, cresterea nivelului si de sanatate publica prin actiuni de acest gen. Aceste actiuni sunt considerate a fi cu un puternic caracter social, prin sprijinirea dezvoltarii personalului medical la nivel individual, dar si a sectorului medical privat si public. Doctorul Susanu se inclina in fata mentorului sau si ii aduce ca omagiu reusitele pe care le-a avut in domeniul medical.

„Conferinta isi doreste o intalnire dintre pacienti si cei care se ocupa de tratarea patologiei de care sufera acestia, nu doar medici, dar si tineri rezidenti si studenti, precum si cadre medicale auxiliare, asistente, ingrijitoare, precum si logoterapeuti, psihoterapeuti, ortodonti si psihologi. Astazi avem un invitat de onoare, domnul profesor Hosaka, cel care practic a adus prin intermediul meu tratamentul malformatiilor despicaturilor faciale la nivelul standardelor nu doar europene, ci si internationale. Domnul profesor Hosaka este presedintele asociatiei asiatice de tratament facial al malformatiilor faciale si dumnealui este practic cel care mi-a implementat cipul tratamentului acestor asociatii. Dumnealui va avea un scurt curs pentru rezidentii in pregatire in perioada de invatare a acestor tehnici de tratare a malformatiilor faciale”, spune Dr. Sidonia Susanu.

Aceasta mai adauga faptul ca este foarte importanta pentru constientizarea populatiei, nu numai a societatii civile, dar si a medicilor, cunoasterea tratamentului acestor malformatii. Este important ca noi toti sa intelegem ca doar impreuna, intr-un aport multidisciplinar, se poate trata aceasta patologie deosebit de severa.

„Este un medic extrem de important”

Ingerul copiilor de la Spitalul de Copii este apreciat nu numai de pacientii care pleaca zambind din spital, dar si de colegii sai. Managerul Spitalului Clinic de Urgenta Pentru Copii „Sfanta Maria” Iasi, Radu Terinte, se declara uluit de profesionalismul si dedicarea celei care a adus renume spitalului. Sustine ca influentele tarilor in care a studiat dr. Susanu se reflecta in munca acesteia.

„Doamna doctor Susanu este o fiinta foarte draga mie, dar si celorlalti colegi ai mei, pentru ca este un medic extrem de important in angrenajul echipei care lucreaza in acest spital. Face niste lucruri cu totul si cu totul deosebite, care intr-adevar ne-au pus ca unitate medicala pe firmamentul unitatilor de elita, atat din tara, cat si din strainatate, prin rezultatele remarcabile pe care le are in ceea ce priveste chirurgia plastica si reconstructiva. Este o fiinta cu o putere de munca fabuloasa, cu o rezistenta si o tenacitate iesita din comun, un exemplu pentru toti ceilalti si, mai ales, are o daruire si un suflet cald, care intotdeauna da un zambet micului pacient”, spune Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii.

Acesta sustine ca dr, Susanu este foarte pregatita din punct de vedere profesional si ca faptul ca a studiat in Japonia si Germania a influentat dezvoltarea sa ca medic. (SURSA: BZI.ro)