Recuperare miraculoasă în cazul fetei cu mâinile amputate în accidentul din Pașcani. Medic: „Deja mișcă degetele. Este extraordinar!” Adolescenta de 15 ani, operată la Iași timp de 20 de ore, după ce brațele i-au fost amputate într-un grav accident rutier, și-a mișcat degetele de la mâna dreaptă. Într-un an și jumătate, fata are șanse să se recupereze complet. Revenirea ei după operația de replantare a mâinilor este spectaculoasă, spun medicii.

Sidonia Susanu – medic chirurg plastician: Am rugat-o să-mi arate ce poate face cu mâna și deja fetița mișcă degetele, m-a strâns de mână. Este absolut extraordinar!

(…)

Sidonia Susanu – medic chirurg plastician: Din punctul meu de vedere miracolul a fost că a ajuns vie, pentru că astfel de leziuni de regulă au un potențial letal foarte mare la locul accidentului. În general, pacienții cu amputație de 2 membre au indicație de replantare doar a unui membru, tocmai datorită riscului complicațiilor vitale care pot apărea prin replantarea structurilor.

Dar intervenția de 20 de ore a fost un succes, fără momente critice, iar copila de 15 ani se recuperează miraculos. Își va putea folosi din nou mâinile. Tatăl, proaspăt sosit din Marea Britanie, acolo unde muncește, s-a dus direct spre spital de la aeroport… Continuare articol »