O secţie de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă pentru copii va funcţiona din luna aprilie la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi. Este a doua unitate de acest gen din România. Secţia de la Iaşi va avea 30 de paturi, dintre care 10 vor fi destinate Unităţii Funcţionale de Arşi, iar 20 de paturi Compartimentului de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. În cadrul Spitalului „Sf. Maria” din Iaşi sunt internaţi, în medie, 160 de pacienţi cu arsuri de grade diferite, la care se adaugă şi cei trataţi în ambulatoriu. Până acum, cazurile cu arsuri de peste 20 la sută din suprafaţa corpului erau transferate la Bucureşti.

Dr. Susanu Sidonia, Medic Primar Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, director medical la clinica noastră (Susanu Clinic) şi Coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă din cadrul Spitalului de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi a declarat pe rețelele de socializare:

„Dupa o munca de 10 ani si peste 5000 de pacienti operati in cadrul Spitalului „Sf Maria” Iasi, sunt bucuroasa ca am reusit sa-mi indeplinesc o parte din visul de a transforma Spitalul de Copii din Iasi intr-un spital de talie europeana. Acum 10 ani, cand am renuntat la oportunitatea de a lucra ca medic in Japonia sau Germania pentru a-mi dedica activitatea pacientilor din Regiunea Moldovei am suferit enorm datorita discrepantelor flagrante existente intre tratamenul din acel moment fata de standardele mondiale.

Desi sufar alaturi de fiecare pacient care ajunge cu o trauma la spital, astazi sunt foarte bucuroasa ca acum am sansa sa-i tratez la standarde europene. Am izbutit sa realizam infiintarea Unitatii Functionale de Arsi in cadrul Sectiei de Chirurgie Plastica care functioneaza conform protocoalelor Bordului International de Tratament al Plagilor al carui membru am onoare sa fiu. Tratamentul cu presiune negativa al plagilor, inclusiv de arsura, pe care l-am implementat la nivelul spitalului nostru reprezinta cel mai mare progres actual in managementul pacientului ars. Imi doresc ca realizarea de astazi sa reprezinte inceputul transformarii Spitalului de Urgente pentru Copii din Iasi intr-un spital de talie mondiala.” (Focus PrimaTV)