Medicii de la Spitalul de Copii realizează din nou imposibilul: i-au salvat mâna fetiței în vârstă de 3 ani, prinsă în tocător. Intervenție a durat aproape toată noaptea.

Caz extrem de dificil pentru medicii de la Spitalul de Copii “Sf. Maria”. Aceștia au intervenit chirurgical pentru a salva mâna unei fetițe în vârstă de doar 3 anișori după ce această fusese prinsă într-o mașină de tocat carne.

“Fetița de 3 ani a fost internată în Secția de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Recontructivă a Spitalului “Sf. Maria” Iași. Cu ajutorul colegilor din serviciul DESCARCERARE SMURD și UPU s-a îndepărtat corpul metalic al tocătorului de carne în care era angrenat membrul superior al copilului. Ulterior pacienta a fost supusă unei prime intervertii chirurgicale în care s-a realizat restabilirea viabilității degetelor și a mâinii. Pacienta va necesită ulterior, în cadrul acestei internări și în proceduri ulterioare intervenții chirurgicale de reconstrucție a funcționalității mâinii drepte”, a declarat pentru 24iasi Dr. Sidonia Susanu, coordonator al Secției de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Recontructiva.

Medicii speră că fetița să își poată folosi mâna dreaptă, cu toate că rănile au fost deosebit de grave și a fost nevoie de o intervenție chirurgicală anevoioasă, întinsă de vineri seara până sâmbătă spre dimineață.

“Estimăm că mâna își va recăpătă funcționalitate în procent de 75-80%. Copilul va necesită un program intens de kinetoterapie după vindecarea plăgilor (de minim un an) în vederea recuperării funcției mâinii. Ieri s-a stabilit viabiliatea țesuturilor. Mai urmează cel puțin 3 intervenții chirurgicale în cazul acestei paciente” a mai declarat Dr. Sidonia Susanu, coordonator al Secția de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Recontructiva din cadrul Spitalului “Sf. Maria” Iași

Sursa articol »