Medicii de la Spitalul de Copii i-au redat zâmbetul fetiței cu mâna prinsă în tocător: a fost externată iar funcționalitatea mâinii a fost recuperată 90%. 

“Dorim să le mulțumim colegilor SMURD pentru rapiditatea cu care au preluat copilul, managementul stării generale și a leziunilor locale in situația transportului aerian, colegilor ISU pentru suportul tehnic pe care l-au oferit, colegilor medici anesteziștii, asistente și intregului personal care au facut posibil ca medicii clinicii de chirurgie plastică să poată efectua replantarea degetelor acestui copil”, a transmis Dr. Sidonia Susanu, coordonator al departamentului de Microchirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Reamintim că fetița a fost adusă la Iași cu un elicopter SMURD, cu tot cu tocătorul electric, decizia menită să o protejeze de leziuni suplimentare. Cadrele medicale SMURD, care au însoțit-o, au făcut tot posibilul să îi creeze o stare cât mai calmă, chiar i-au pus desene animate pe telefon pentru a ii distrage, pe cât posibil atenția. La spital, sub anestezie, s-a reușit extragerea mâinii din aparatul de tocat cu ajutorul celor de la Descarcerare, al mecanicilor din spital și, desigur, al medicilor.

Articol by Dana Pascal 24iasi.ro »