fbpx

Chirurgul care face minuni la Spitalul Sf. Maria din Iasi vine la BZI LIVE. Dr. Sidonia Susanu va prezenta o metoda terapeutica cu rezultate exceptionale in tratamentul arsurilor la copil… BZI LIVE

Sidonia Susanu, medicul care face eforturi supraomeneşti pentru a salva vieţi

Un medic de la Spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi nu mai are odihnă de când o fetiţă i-a devenit pacientă. Sidonia Susanu face eforturi incredibile pentru a salva viaţa micuţei, mutilată în urma unui accident rutier.
De câteva zile bune, medicul Sidonia Susanu părăseşte spitalul doar pentru scurt timp, deoarece viaţa unui copil depinde de ea. Majoritatea timpului se află în sala de operaţie, de când o fetiţă de numai 6 ani, strivită de remorca unui camion, i-a devenit pacientă, scrie bzi.ro. continuare pe vocea.biz

„Nu mai facem chirurgia din anii ‘50, în care doar pensa şi bisturiul contau”

La Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi ajungi doar dacă micuţul tău suferă şi ai nevoie de ajutor, altfel nu ar fi niciun motiv de vizită. Dacă însă îţi doreşti să-i cunoşti pe oamenii care zi de zi aduc zâmbete pe chipurile celor mici, treci de poarta spitalului cu încrederea că îngerii există. Oamenii în halate albe fac minuni pentru cei mici, aşa cum face şi dr Sidonia Susanu, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică, unde se tratează cazuri extrem de grave. Sidonia Susanu, unul dintre cei mai buni specialişti din ţară, este nu doar medic, ci şi prietena copilaşilor din saloanele în care îşi petrece mare parte din timp, aproape şi mamă pentru cei proveniţi din familii cu grave probleme sociale. Medicul are grijă nu numai de trupuşoarelor, ci şi de suflet, lucru care se vede în dragostea cu care îi înconjoară, în jucăriile pe care le aduce copiilor şi în veselia cu care îi întâmpină în fiecare zi. Am stat de vorbă cu dr Sidonia Susanu despre provocările unei meserii frumoase şi dificile totodată. continuare pe www.ziarulevenimentul.ro

Chirurgul pediatru care sfidează imposibilul. Coase ţesuturi, nervi, piele, milimetru cu milimetru

La uşa cabinetului său bat continuu părinţi cu copii ale căror trupuri sunt chinuite de malformaţii congenitale, arsuri sau alte traumatisme grave. De aceea, la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, Sidonia Susanu este echivalentul profesionistului care îşi măsoară timpul în reuşitele din sala de operaţie, indiferent de durata şi numărul intervenţiilor.
Mutilaţi de accidente ori stigmatizaţi de afecţiuni genetice, copiii din judeţele Moldovei au o singură şansă de a nu rămâne irecuperabil infirmi. Aceea de a ajunge la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi, la unicul pediatru specialist în chirurgie reconstructivă care operează în afara Bucureştiului. Reuşitele doctoriţei Sidonia Susanu înseamnă uneori premiere medicale în România. Însă mai presus de orice, înseamnă o pasiune incredibilă pentru meserie şi dragoste pentru copiii al căror zâmbet îl reconstruieşte dincolo de lacrimi.
„Eu cred că nu aș rezista vieții sau muncii la birou nici măcar jumătate de oră. Cred că în sala de operație este cu totul altceva. Pur și simplu, punând la loc fiecare milimetru de țesut, pas cu pas, te acaparează cu totul. Doar realizezi că ai început când răsărea soarele și ai terminat când răsărea a doua oară”, a spus Sidonia Susanu, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi. continuare pe www.digi24.ro

Daca o vedeti pe strada, inclinati-va in fata ei. Aceasta doctorita i-a uimit pe toti prin ceea ce face

Un medic de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi nu mai are odihna de cand o fetita i-a devenit pacienta • Sala de operatie i-a devenit casa si face eforturi supraomenesti pentru a salva viata micutei, mutilata in urma unui accident rutier • Nu ar putea reusi fara ajutorul colegilor din chirurgie si terapie intensiva.
De zece zile, acest medic din Iasi nu mai are liniste. Paraseste spitalul pentru scurt timp, pentru ca viata unui copil depinde de ea. De zece zile, are putine ore in care nu este in sala de operatie. O fetita de 6 ani i-a devenit pacient, in urma unui cumplit accident rutier. Corpul copilei a fost strivit de remorca unui tractor care s-a desprins de utilajul aflat in mers in urma unei defectiuni tehnice.
La internare, medicii nu i-au dat nicio sansa. Piciorul stang era amputat din sold, celalalt avea leziuni grave, fracturi costale, fractura de bazin, traumatism cranio-cerebral, unul dintre plamani strivit. Copila a ajuns pe mana chirurgului plastician Sidonia Susanu, de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi, care de zece zile face aproape imposibilul pentru a salva viata fetitei. continuare www.bzi.ro

Chirurg plastician pediatru: „La copii, recuperarea şi depresia după o amputare sunt mult mai puţin severe decât la adulţi“

Singurul chirurg plastician pediatru din Iaşi, dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“, explică pentru „Weekend Adevărul“ care sunt provocările specialităţii care le redă şansa de a avea un chip şi un trup normale copiilor cu anumite malformaţii sau care au suferit un traumatism.
Dr. Sidonia Susanu petrece în sala de operaţie şi câte 20 de ore, timp în care „sudează“ sub microscop vase, ţesuturi şi nervi.
„Când vine o urgenţă nu este timp să ne evaluăm starea de tensiune sau stres“, spune medicul ieşean al cărui nume a fost pomenit toamna trecută în toată ţara, după ce a salvat doi pacienţi cu situaţii medicale severe: o fetiţă de 6 ani, din Constanţa, care a avut picioarele strivite în urma unui accident, şi a unui bebeluş născut cu o malformaţie cranio-facială rară, cu care au fost diagnosticaţi doar opt copii în toată lumea. Medic primar chirurgie plastică la cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, dr. Sidonia Susanu şi-a completat pregătirea de specialitate în centre din Japonia, Germania, SUA, Italia şi Franţa.
„Weekend Adevărul“: Sunteţi singurul chirurg plastician pediatru din Iaşi, singurul chirurg plastician de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi. Cum vă descurcaţi? Sidonia Susanu: La Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ sunt din 2010, în urma unui concurs pe post. Din câte ştiu, a mai fost un candidat pe acelaşi post, dar la fel de bine ştiu că nu a fost o motivaţie prea mare din partea altor colegi chirurgi plasticieni pentru a ocupa poziţia respectivă. Nu aş putea spune de ce, dar probabil că majoritatea colegilor, fiind formaţi într-un centru care se adresează permanent adultului, sunt uşor reticenţi în ceea ce priveşte pediatria.
continuare adevarul.ro

La Spitalul „Sfânta Maria” din Iași sunt operați, în mod curent, copii accidentați, cu traume majore, de un singur chirurg plastician: Sidonia Susanu

Starea fetiței de 6 ani din Constanța internată la Iași, după ce picioarele i-au fost strivite de un tractor, este în continuare gravă, dar stabilă. Dimineață a fost detubată și a comunicat cu familia. Medicii o monitorizează în permanență, iar prognosticul rămâne rezervat.
Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași a fost singura unitate din țară care a putut prelua fetița accidentată din Constanța având la dispoziție toți cei patru specialiști de care era nevoie pentru intervenția chirurgicală complexă. Echipa a fost condusă de medicul Sidonia Susanu, chirurg plastician, singurul specialist pe aces domeniu din unitatea sanitară.
Managerul spitalului, Radu Terinte, a spus că va face demersuri pentru ca încă un post de chirurg plastician să fie scos la concurs. Dr. Sidonia Susanu este chemată de acasă ori de câte ori este nevoie și niciodată nu s-a pus problema să nu vină, a mai spus Radu Terinte. În secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii din Iași, mai sunt internați 4 copii, cu traumatisme grave, în urma unor accidente rutiere.
Managerul unității sanitare ieșene, Radu Terinte, a vorbit despre complexitatea cazului pacientei de la Constanța, dar și despre activitatea secției de chirurgie plastică pediatrică de la Spitalul Sf. Maria din Iași, într-un interviu acordat Andreei Mânzat Daraban.
continuare www.radioiasi.ro

Semnal de alarma tras de un cunoscut medic iesean: „Noi nu pretindem si nu acceptam cadouri”! Lucrurile au luat-o razna!

Medicii ieseni se vad nevoiti sa traga un semnal de alarma • Foarte multi pacienti sunt pusi in aceasta situatie • Tot mai multe persoane cad in plasa si ajung sa plateasca sume de bani impresionante • Detaliile sunt incendiare • Sumele pe care le cer aceste fundatii sunt colosale • Medicii nu inteleg cum se poate ajunge intr-o asemenea situatie • Aceste cazuri se inmultesc, iar medicii nu stiu cum sa reactioneze in astfel de situatii • Ce sfaturi transmit cadrele medicale si cum ar trebui sa procedeze pacientii.
Spitalele din Iasi se confrunta cu o situatie cel putin ciudata in aceasta perioada. Tot mai multi pacienti ajung la spitale, fiind informati de catre anumite fundatii despre faptul ca trebuie sa plateasca sume colosale de bani pentru a beneficia de diverse operatii. Astfel de cazuri concrete au fost intalnite la Spitalul „Sf. Maria” din Iasi, unde tot mai multi parinti vin pregatiti sa plateasca aproximativ 6.000 de euro pentru operatiile copiilor.
Se pare ca acestia primesc informatii false din partea unor fundatii existente in judet, care nu fac altceva decat sa profite de naivitatea oamenilor si sa stranga bani, folosindu-se de numele copiilor care au nevoie de interventii medicale complicate. Astfel, parintii sunt nevoiti, fara folos, sa scoata sume uriase de bani din buzunare.
Se fac precizari clare. Toate operatiile sunt gratuite.
Medicii Spitalului „Sf. Maria” fac precizari clare asupra acestei situatii si ii informeaza pe ieseni asupra faptului ca, la acest spital, toate operatiile sunt gratuite. continuare www.bzv.ro

Nici un politician nu le aude strigatul sfisietor?

(…) “Eu ar trebui sa ma ocup de chirurgie plastica. Aici intra si arsura, dar separat. Si exista o conventie tacita cu spitalul ca ma ocup de cele grave, iar de cele mai putin grave se ocupa ceilalti chirurgi generalisti. Pentru ca punerea unui pansament dureaza jumatate de ora, o ora, iar durerile sint cumplite, nu as avea cum sa ma ocup eu de toti pacientii arsi”, a declarat dr. Susanu. Un singur chirurg plastician este, asadar, insuficient pentru a se putea ocupa de toti pacientii arsi… continuare www.vremeanoua.ro

Sidonia Susanu, medicul care face eforturi supraomeneşti pentru a salva vieţi

Un medic de la Spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi nu mai are odihnă de când o fetiţă i-a devenit pacientă. Sidonia Susanu face eforturi incredibile pentru a salva viaţa micuţei, mutilată în urma unui accident rutier.
De câteva zile bune, medicul Sidonia Susanu părăseşte spitalul doar pentru scurt timp, deoarece viaţa unui copil depinde de ea. Majoritatea timpului se află în sala de operaţie, de când o fetiţă de numai 6 ani, strivită de remorca unui camion, i-a devenit pacientă, scrie bzi.ro.
Medicii nu i-au dat nicio şansă celei mici în momentul internării. Piciorul stâng era amputat din şold, celălalt avea leziuni grave, iar pe lângă problemele cu picioarele, fata avea şi fracturi costale, fractură de bazin, traumatism cranio-cerebral, unul dintre plămâni strivit. Copila a ajuns pe mâna chirurgului plastician Sidonia Susanu, de la Spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi, care de aproape 20 de zile face imposibilul pentru a salva viaţa fetiţei. continuare vocea.biz

Un copil cu o malformatie extrem de rara, operat de medicii de la Iasi

Specialistii ieseni spun ca in literatura de specialitate sunt mentionate doar opt situatii similare in lume si doar doua au suprtavietuit, dar spera ca ei vor putea salva viata pacientului, in varsta de o luna, rpin mai multe operatii succesive. (…) O echipa complexa din care au facut parte dr. Sidonia Susanu (chirug plastician), dr. Cezar Gheorghita (neurochirurg) si dr. Daniel Rusu (chirurg ORL) l-a supus pe copilas unei prime interventii chirurgicale de corectare a malformatiei cu care a venit pe lume. Conform declaratiilor facute la finalul operatiei, de managerul spitalului, Radu Terinte, in cadrul acestei interventii a fost repozitionat continutul cerebral, interventie absolut necesara pentru ca bebelusul sa poata supravietui, apoi s-a inchis partial comunicarea dintre cavitatea bucala si cutia craniana, cu parti moi, pentru ca oasele ii lipsesc din zona respectiva. Copilul a trecut cu bine peste aceasta prima interventie, starea sa fiind stabila la acest moment. Medicii spera sa il poata salva pe bebelus, dar sunt in continuare rezervati in privinta prognosticului, data fiind gravitatea malformatiilor cu care copilasul a venit pe lume. continuare sanatateabuzoiana.ro

Un bebeluş, născut fără faţă, a fost operat la Iaşi pentru reconstrucţie

Un caz extrem de rar a fost operat zilele acestea la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Un bebeluş s-a născut fără nas, buze şi cerul gurii.
Un nou-născut de doar 28 de zile din Botoşani pre­zenta o malformaţie cranio-facială rară, lip­sindu-i elementele centrale ale feţei. Concret, acestuia îi lipsesc buzele, nasul, cerul gurii, musculatura şi ţesutul de pe faţă, iar o parte din emisfera cerebrală împreună cu învelişurile atârnau în gură. Acesta a fost adus la spitalul din Iaşi în cursul zilei de luni, intervenindu-se chirurgical imediat, scrie ziaruldeiasi.ro.
„Concret, exista o comunicare liberă între craniu şi faţă, iar din această cauză se sufoca, nu putea să înghită, iar o parte din creier îi atâr­na în gură. În cursul nopţii de ieri (n.red. – luni) s-a repoziţionat creierul, s-a rezolvat defectul cranio-oral şi s-a închis cu părţi moi pentru că oasele îi lipsesc în zona respectivă. Prima dată trebuia repoziţionat creierul pentru că putea muri oricând. Este un caz disperat, însă medicii fac tot posibilul să îl salveze”, a precizat dr. Radu Terinte, managerul unităţii me­dicale.
Operaţia a fost efectuată de o echipă de medici din care a făcut parte dr. Sidonia Susanu, medic chirurg plastician, dr. Cezar Gheorghiţă, medic neuro­chirurg şi dr. Daniel Rusu, medic ORL… continuare www.romaniatv.net

Bebeluş cu o malformaţie rară, născut în România. Este o operaţie în premieră în România. Nu cunoaştem să mai fi existat unul ca el

(…) ”Copilul este cu o malformaţie cranio-facială severă, atât la nivelul structurii osoase faciale, cât şi a ţesuturilor moi. Pacientul a suferit o intervenţie chirurgicală cu scop reparator, s-a făcut în aşa fel încât să nu mai ajungă meningele în cavitatea bucală. Pacientul o să aibă nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale, în următoarea perioadă, fiecare moment operator fiind indicat de dezvoltarea pacientului. Este un băieţel din Botoşani. Starea lui este bună. Din literatura de specialitate am înţeles că sunt şapte asemenea cazuri, în lume. Nu are cerul gurii, nu are zonă de piramidă nazală, nu are bine dezvoltată zona maxilarelor”, a declarat, la rândul său, Cătălina Ionescu, medic primar pediatru şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. Operaţia a fost efectuată de o echipă de medici condusă de chirurgul plastician Sidonia Susanu… continuare www.diacaf.com

Iași: Operație în premieră la Spitalul de Pediatrie Sf Maria

(…) „Practic, s-au transferat țesuturi de la antebraț la picior, astfel încât să acopere lipsa de piele și mușchi de la nivelul piciorului. Operația, care a durat 12 ore, a fost realizată de o echipă mixtă de chirurgi, chirurgi plasticieni, pediatri și medici specialiști ATI care a fost condusă de dr Sidonia Susanu, specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. Apreciez în mod deosebit realizarea unor intervenții chirurgicale de complexitatea acesteia în cadrul compartimentului de chirurgie plastică al spitalului. Eforturile lor susținute au oferit pacientului șansa de a-i fi salvat piciorul și de a avea în viitor o calitate a vieții la un nivel cât mai apropiat de normal”, a spus dr Valentin Munteanu, managerul Spitalului de Pediatrie Sf Maria. Pentru a fi efectuate cât mai des astfel de intervenții, spitalul ieșean ar avea nevoie de un microscop operator, cu ajutorul căruia medicii să poată opera într-un timp mai scurt. AGERPRES…
continuare www.agerpres.ro

Messenger Chat
Loading...
Translate »