În primul an de la înființare, medicii de la Unitatea Funcțională de Arși din Iași au făcut miracole! Câți copiii cu arsuri grave au fost salvați

S-a împlinit un an de când a fost inaugurată Unitatea Funcțională de Arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași. Aceasta este singura secție pediatrică de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă din Moldova și a doua din România. În primul an de activitate, în cadrul Unității Funcționale de Arși din Iași, au fost operați și tratați peste 200 de pacienți arși, 27 dintre aceștia fiind într-o stare extrem de gravă.

În luna aprilie a anului trecut, Tavi, un băiețel în vârstă de 12 ani, a fost electrocutat în timp ce se afla pe vagonul unui tren din Gara Iași. Băiatul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, prezentând arsuri pe 40%-50% din corp. În cadrul unității medicale, s-a practicat excizia zonelor arse și grefarea acestora, iar astăzi Tavi se poate bucura de o viață normală.

Costel Alexe: „Sute de copii au primit o nouă șansă la viață datorită faptului că au putut fi îngrijiți de specialiștii de la Spitalul de Copii”

În primul an de activitate a Unității Funcționale de Arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, echipa medicală aflată sub coordonarea dr. Sidonia Susanu a oferit o șansă la o viață normală unor copii aflați în stare critică. Cele mai cunoscute cazuri de pacienți care au fost operați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași sunt reprezentate de Tavi, băiețelul electrocutat pe un vagon de tren în Gara Iași, Larisa, o adolescentă de 16 ani, victimă a unui accident feroviar, băiețelul de 6 ani din Vaslui, salvat dintr-un incendiu.

”Nu am cuvinte să mulțumesc întregii echipe medicale, coordonată de dr. Sidonia Susanu, pentru adevăratele minuni pe care le-a făcut în tot acest timp. Tavi, băiețelul electrocutat pe un vagon de tren în Gara Iași, Larisa, o adolescentă de 16 ani, victimă a unui accident feroviar, băiețelul de 6 ani din Vaslui, salvat dintr-un incendiu, și alte sute de copii au primit o nouă șansă la viață datorită faptului că au putut fi îngrijiți de specialiștii de la Spitalul de Copii. Faptul că avem această secție pediatrică a făcut posibil ca astfel de intervenții să aibă loc la Spitalul «Sf. Maria», iar copiii să nu fie transferați către București.

Pentru mine este una dintre cele mai mari împliniri să știu că și noi, executivul și legislativul Consiliului Județean Iași, am avut o contribuție la înființarea acestei secții, fără de care soarta copiilor noștri ar fi alta. Vom continua investițiile pentru modernizarea spitalului și extinderea spațiilor medicale astfel încât să sprijinim actul medical.

Mulțumesc încă o dată tuturor medicilor de la «Sf. Maria»! Mulțumesc doamnei doctor Sidonia Susanu pentru dedicarea de care dă dovadă în a salva viețile copiilor.”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași…

Continuare »