Dr. Sidonia Susanu, despre exagerarea în operațiile estetice: „Există un complex major în personalitatea lor, pe care încearcă să și-l mascheze” (video)

Dr. Sidonia Susanu, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, a discutat în emisiunea BZI LIVE despre exagerarea în operațiile estetice. De unde provine și ce riscuri prezintă?

În chirugia estetică nu trebuie să existe exagerări. Este important ca pacientul să fie bine informat în ceea ce privește intervenția dorită și a rezultatului așteptat. Se are în vedere anatomia de la care pleacă, deoarece, în cazul rinoplastiei, de exemplu, forma și structura nasului este diferită de la un pacient la altul, iar aspectul final este puternic influențat de caracteristicile native.

Dacă vorbim despre operația de mărire a sânilor cu implant de silicon este esențial ca aceasta să fie efectuată în conformitate cu structura corpului fiecărei paciente și obligatoriu după vârsta de 18 ani, când se termină perioada de creștere. Pentru obținerea unui rezultat armonios, se ține cont de măsura, înălțimea, glanda mamară și circumferința toracelui.

Dr. Sidonia Susanu, despre exagerarea în operațiile estetice: „Exagerarea anumitor dimensiuni nu le va trata acest complex”

Potrivit medicului Sidonia Susanu, unele persoane au tendința să exagereze în operațiile estetice, deoarece există un complex major în personalitatea lor, complex pe care încearcă să și-l mascheze. Din păcate, exagerarea anumitor dimensiuni nu le va trata acest complex și, de aceea, apare creșterea exagerată a dimensiunii respective, a buzelor, a pomeților, a feselor.

„În general, ca medic, există anumite criterii, anumite măsurători, pe care, dacă nu neapărat le facem cu rigla, le facem aproximând dimensiunile standard osoase ale feței, față de care raportăm dimensiunile structurilor moi. Ca în orice specialitate, există pacienți care au tendința de a exagera, tocmai pentru că există un complex major în personalitatea lor, pe care încearcă să și-l mascheze. Din nefericire, exagerarea anumitor dimensiuni nu le va trata acest complex și, de aceea, apare creșterea exagerată a dimensiunii respective, a buzelor, a pomeților, a feselor.”, a declarat medicul Sidonia Susanu, pentru BZI LIVE.

Dr. Sidonia Susanu a mărturisit că există și o tendință intenționată de a ieși în evidență cu ceva, chiar dacă nu este ceva plăcut, tocmai pentru a ieși din anonimat. În astfel de cazuri, este de datoria medicului să consilieze pacientul respectiv în vederea păstrării proporțiilor feței, pentru a nu crea distorsiuni la nivel de țesut, la nivel de arhitectură tisulară.

„Există și o tendință intenționată de a ieși în evidență cu ceva, chiar dacă nu este ceva plăcut, tocmai pentru a ieși din anonimat. Evident, iarăși, este de datoria medicului să consilieze pacientul respectiv, în vederea păstrării proporțiilor feței, pentru a nu crea distorsiuni la nivel de țesut, la nivel de arhitectură tisulară, pentru că toate aceste încărcări în exces a țesutului cu volum de filler, va duce, în cele din urmă, la distorsionarea arhitecturii țesutului. Iar odată cu dispariția fillerului respectiv, țesutul va deveni extrem de flasc, cu ruperea benzilor de colagen, cu distorsionarea fibrelor musculare și aceasta poate avea repercusiuni foarte serioase asupra pacientului și a funcției regiunii respective.”, a adăugat medicul.

La ce riscuri se supun persoanele care exagerează cu operațiile estetice?

Potrivit medicului Sidonia Susanu, în cazul exagerărilor, pielea devin extrem de flască și ridată. De pildă, în augmentarea buzelor, dacă fillerul dispare, se resoarbe sau nu se adaugă ori este extras, țesutul va căpăta un aspect îmbătrânit și pacientul respectiv va avea dificultăți de închidere a buzelor. În acest caz, se poate ajunge și la intervenție chirurgicală.

„Pielea devine extrem de flască, cu extrem de multe riduri. Din nefericire, de exemplu, cu augmentarea buzelor cu un volum de filler, acid hialuronic, colagen, chiar silicon, deși aceasta este o tehnică pe care, eu personal, nu o agreez, dar încă se mai practică, în momentul în care acest filler, dintr-un motiv sau altul, dispare, se resoarbe, nu se adaugă, exte extras, țesutul va căpăta un aspect îmbătrânit, mușchiul orbicular nu-și mai poate îndeplini funcția și pacientul respectiv va avea dificultăți de închidere a buzelor, lucru care necesită intervenție chirurgicală pentru a fi rezolvat.” , a mai spus medicul Sidodia Susanu, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

 

SURSA:www.bzi.ro