Doctorul care i-a salvat viața Alexiei, o nouă minune medicală! I-a replantat piciorul lui Cristian, tânărul călcat de tren în Vatra Dornei. Elevul de 15 ani are o șansă la o viață normală mulțumită intervenției chirurgicale la care a fost supus.

După ce i-a replantat brațele Alexei, medicul Sidonia Susanu a salvat un alt copil de la o viață de chin, după ce acesta a rămas fără un picior în urma accidentului prin care a trecut. Cel care a primit o nouă șansă la o viață normală este adolescentul în vârstă de 15 ani care a fost lovit de tren la Vatra Dornei.

Operația la care a fost supus Cristian a durat 13 ore

Cristian este elev în clasa a noua la liceul din Vatra Dornei. Acesta a fost lovit de tren marți dimineață, în apropiere de gara din Vatra Dorna Băi.

Martorii spun că băiatul avea căștile în urechi și telefonul în mână și că nu a fost atent la calea ferată. Când adolescentul a observat trenul, era deja prea târziu.

După ce a fost transportat la Spitalul de la Vatra Dornei, acesta a fost mutat cu un elicopter la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” din Iași, unde a avut norocul să fie preluat de dr. Sidonia Susanu, medicul care a replantat brațele tinerei Alexia.

Intervenția chirurgicală a durat 13 ore, timp în care medicii de la unitatea medicală au reușit să îl salveze pe adolescent și să îi replanteze piciorul, însă au fost nevoiți să îi scoată splina.

„În timpul intervenţiei s-a făcut osteosinteza gambei stângi şi i-au reimplantat gamba stângă. De asemenea, a suferit o intervenţie de splenectomie. Funcţiile vitale şi plasmafereza au fost menţinute şi realizate de echipa ATI”, a explicat dr. Solange Tamara Roşu, purtptor de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, notează observatornews.ro.

Liceul la care învață adolescentul a făcut un apel pe Facebook către toți oamenii cu inimă mare, pentru ca aceștia să doneze sânge. Cei care urmează să facă acest act de binefacere urmează să fie transportați joi la Suceava, cu un autocar, și asta pentru că băiatul va mai trece prin câteva intervenții chirurgicale până să se poată reface.

„Primăria Municipiului Vatra Dornei a răspuns apelului liceenilor dorneni, iar JOI dimineața va fi disponibil un autocar de 50 de locuri pentru a ne deplasa la Suceava in vederea donării de sânge pentru Cristian!”, a transmis Liceul „Ion Luca” Vatra Dornei, pe rețeaua de socializare.

Sursa: www.wowbiz.ro