De șase ani, o terapie face minuni pentru zeci de cazuri care ajung la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. Tratamentul cu presiune negativă vindecă chiar și cele mai grave răni cauzate de arsuri.

Anual, la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași ajung sute de pacienți cu răni grave cauzate de arsuri. Cu ajutorul tratamentului cu presiune negativă, copiii cu arsuri de gradul II și III reușesc să se facă bine mult mai repede decât prin vechile metode. Cicatricile, chiar și la arsurile profunde, sunt mult mai reduse datorită terapiei


„Printre pacienții tratați am avut și unul în vârstă de 3 luni, suprafața de arsură de 45 la sută, grad IIB tratament de reechilibrare hidroelectrolitică, acidobazică, metabolică, terapia durerii, iar local tratamentul plăgilor de arsură exclusiv cu presiune negativă. S-a obținut vindecare completă la 14 zile de la internare. Un alt pacient în vârstă de 10 luni, arsură pe 60 la sută suprafața corporală, grad IIB și III. Tratament de reechilibrare biologică și local excizia zonelor de arsură grad III și grefare în același timp operator (aproximativ 20 la sută suprafața corporală). Integrarea grefelor de piele s-a asigurat cu pansamente cu presiune negativă. Restul suprafețelor de arsură (40 la sută suprafața corporală, grad IIB) au fost tratate cu pansamente cu presiune negativă. Vindecare completă la 21 de zile de la internare”, spune dr. Sidonia Susanu, coordonatoarea Secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului „Sfânta Maria” din Iași.

Continuare articol »