Copilul mușcat de față de câinele familiei a fost operat de către echipa coordonată de Dr. Sidonia Susanu. Prognosticul este unul favorabil.

Băiețelul mușcat de fată de câinele familiei, la Urdești, Vaslui a fost supus ieri seara unei intervenții chirurgicale, efectuată de către echipa de Microchirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul Spitalului de Copii.

“În cursul zilei de ieri a fost internat un pacient în vârstă de 2 ani care a suferit multiple plăgi mușcate (câine) facies. Copilul a fost operat, rămâne internat pentru tratament antibiotic, antalgic și antiinflamator și supraveghere”, a declarat Dr. Sidonia Susanu.

Medicii sunt optimiști în ceea ce privește funcționalitatea fetei dar spun că în ceea ce privește partea estetică, vor fi necesare alte proceduri de-a lungul timpului.

“Prognosticul funcțional este unul favorabil, în ceea ce privește rezultatul estetic vor fi necesare proceduri cicatrizare controlată, pe o perioadă de aproximativ un an jumătate”, a precizat Dr. Sidonia Susanu, coordonator al Departamentului de Microchirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul Spitalului de Copii “Sf. Maria” Iași.

Reamintim că luni, o ambulanța SMURD tip B2 (echipaj de prim ajutor) s-a deplasat în localitatea Urdești, comuna Dodești, pentru a acorda primul ajutor medical unul copil în vârstă de trei ani mușcat de câinele familiei. La sosirea echipajului de intervenție a fost găsit un băiețel care prezenta multiple leziuni în zona facială, rănile fiind produse după ce minorul a fost atacat de câinele familiei. După ce a primit primul ajutor, iar rănile i-au fost dezinfectate și bandajate, copilul a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad.

În ambulanță, copilul s-a strâns în brațele unei tinere paramedic voluntar și nu i-a mai dat drumul până la spital. Ulterior, copilul a fost transferat la Spitalul de Copii “Sf. Maria” Iași.

Articol preluat 24iasi.ro »