Chirurgul pediatru care sfidează imposibilul. Coase ţesuturi, nervi, piele, milimetru cu milimetru… La uşa cabinetului său bat continuu părinţi cu copii ale căror trupuri sunt chinuite de malformaţii congenitale, arsuri sau alte traumatisme grave. De aceea, la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, Sidonia Susanu este echivalentul profesionistului care îşi măsoară timpul în reuşitele din sala de operaţie, indiferent de durata şi numărul intervenţiilor.

Mutilaţi de accidente ori stigmatizaţi de afecţiuni genetice, copiii din judeţele Moldovei au o singură şansă de a nu rămâne irecuperabil infirmi. Aceea de a ajunge la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi, la unicul pediatru specialist în chirurgie reconstructivă care operează în afara Bucureştiului. Reuşitele doctoriţei Sidonia Susanu înseamnă uneori premiere medicale în România. Însă mai presus de orice, înseamnă o pasiune incredibilă pentru meserie şi dragoste pentru copiii al căror zâmbet îl reconstruieşte dincolo de lacrimi.

„Eu cred că nu aș rezista vieții sau muncii la birou nici măcar jumătate de oră. Cred că în sala de operație este cu totul altceva. Pur și simplu, punând la loc fiecare milimetru de țesut, pas cu pas, te acaparează cu totul. Doar realizezi că ai început când răsărea soarele și ai terminat când răsărea a doua oară”, a spus Sidonia Susanu, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi. 

continuare pe www.digi24.ro »