Ce este celuluita? Celulita este o afecțiune comună a pielii care apare în special la femei, deși poate afecta și bărbații. Se caracterizează prin apariția unor zone de piele cu aspect denivelat sau cu gropi, de obicei pe coapse, fese, abdomen și alte zone ale corpului. Formarea celulitei este un proces complex și există mai multe factori care contribuie la dezvoltarea acesteia.

Factori principali ce duc la apariția celulitei

  • Grăsime subcutanată. Celulita apare atunci când grăsimea se acumulează sub piele și împinge împotriva țesuturilor conjunctive, cunoscute și sub numele de septuri. Aceste septuri separă grăsimea în compartimente, iar când grăsimea crește în aceste compartimente sau septuri se strâng, se formează denivelări și aspectul caracteristic al celulitei.
  • Slăbirea țesuturilor conjunctive. În timp, țesuturile conjunctive care susțin pielea și grăsimea subcutanată pot deveni mai slabe sau mai puțin elastice, permițând astfel grăsimii să exercite presiune asupra suprafeței pielii.
  • Retenția de apă. Retenția de apă în țesuturile subcutanate poate agrava aspectul celulitei, deoarece poate face ca pielul să pară mai umflată și mai neuniformă.
  • Factori genetici. Predispoziția genetică poate juca un rol în dezvoltarea celulitei. Dacă mama sau bunica dvs. au avut celulită, există o șansă mai mare să o dezvoltați și dumneavoastră.
  • Hormoni. Hormonii, în special estrogenul, pot influența dezvoltarea celulitei. De obicei, aceasta apare în timpul schimbărilor hormonale, cum ar fi pubertatea, sarcina sau menopauza.
  • Stilul de viață. Obiceiurile de viață, cum ar fi dieta necorespunzătoare, sedentarismul, fumatul și consumul excesiv de alcool, pot crește riscul apariției celulitei.
  • Factori de stres. Stresul și nivelurile ridicate de cortizol (hormonul stresului) pot contribui la dezvoltarea celulitei.
  • Îmbătrânirea. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea poate deveni mai subțire și mai puțin elastică, ceea ce poate face ca celulita să devină mai vizibilă.

Laserul verde Emerald

Este important de menționat că celulita este o afecțiune comună și nu este asociată cu sănătatea sau fitness-ul general. Cu toate acestea, există mai multe tratamente și strategii care pot ajuta la reducerea aspectului celulitei – una dintre cele mai eficiente metode de îndepărtare a celulitei si reducerea stratului de grăsime este Laserul verde Emerald.  „Laserul Emerald are efecte benefice în cazul celulitei şi prin acțiunea sa asupra colagenului şi elastinei îmbunătăţind rezistenţa septurilor fibroase și tonifiind pielea. Astfel efectul este de reducere cu două stadii a gradului de severitate a celulitei chiar și după 2 săptămâni de tratament şi menţinerea efectului pe termen lung. Spre deosebire de tehnicile invazive, lipoliza prin laser nu distruge celulele adipoase prevenind astfel depunerea adiţională de grăsime viscerală…” (Dr. Mara Popescu – Medic Specialist Chirugie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva – Susanu Clinic)