Băiatul căruia i-a fost replantat piciorul se simte bine. Veşti încurajatoare de la Spitalul de Copii din Iaşi. Medicii din Iași raportează o evoluție bună a stării adolescentului de 15 ani, lovit de tren în Vatra Dornei-Suceava, în 17 ianuarie. Băiatului i-a fost reatașt un picior amputat în accidentul feroviar. În momentul în care a ajuns la Iaşi, băiatul a fost introdus direct în sala de operaţie. Acolo, echipa chirurgicală a luptat 13 ore pentru a reuşi replantarea piciorului care i-a fost amputat în accidentul feroviar. În cursul zilei de 19 ianuarie, medicii au declarat că pacientul se recuperează şi că va mai fi supus unor intervenţii chirurgicale reparatorii.

„Pacientul în vârstă de 15 ani, care a suferit o amputaţie de gambă stângă, are o evoluţie favorabilă. În cursul acestei dimineţi a fost admis în blocul operator pentru reevaluarea chirurgicală a membrului replantat şi pentru continuarea intervenţiilor de reconstrucţie. Evoluţia ocală şi generală este una favorabilă”, au precizat medicii ieşeni.

Pacientul a fost adus la Iaşi cu un elicopter SMURD. Pe lângă amputarea gambei stângi, acesta a fost diagnosticat cu mai multe fracturi costale şi traumatisme.

Neatenţia l-a costat scump

Conform martorilor care au asistat la accident, băiatul în vârstă de 15 ani a fost lovit de tren în momentul în care a încercat să traverseze calea ferată. Aceştia susţin că el avea căştile în urechi şi se uita în telefonul mobil, motiv pentru care nu a observat trenul. După producerea accidentului, băiatul a fost transportat la spitalul din Vatra Dornei, unde a fost stabilizat. Întrucât era vorba despre un caz foarte delicat, cadrele medicale au decis ca pacientul să fie transportat de urgenţă la Iaşi, cu ajutorul elicopterului.

Intervenţia chirurgicală, prin care s-a reuşit replantarea gambei stângi, a fost realizată de echipa medicală condusă de dr. Sidonia Susanu. Este vorba despre echipa care în urmă cu aproximativ o lună a mai reuşit o operaţie dificilă, când a replantat mâinile unei tinere implicate într-un cumplit accident rutier.