Alexia a fost externată. Primele declarații ale fetei care a făcut șapte operații în două săptămâni. Senină și zâmbitoare, însoțită de fratele ei care a reacționat într-un mod excepțional în momentele cumplite de după impact, copilă de 15 ani a fost externată. A trecut prin șaăte operaţii, care au durat în total 50 de ore. Încrederea și optimismul ei sunt exemple pentru noi toți.

Îmbrăcată în alb şi înconjurată de familia care i-a adus cadouri, Alexia a ieşit din spital cu un zâmbet luminos pe chip.

Alexia Tudose: „Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până aici şi sunt sigură că şi în continuare o să fie totul bine şi o să îmi revin cât mai repede şi cât mai bine. Ce a trecut a fost, de acum trebuie să văd ce va fi şi trebuie să am o gândire pozitivă, ca să pot trece peste tot cu bine.”

Copila a stat în spitalul Sfânta Maria din Iaşi două săptămâni, timp în care s-au ocupat de ea nu mai puţin de 13 medici. A trecut prin şapte intervenţii chirurgicale, din care prima, cea mai complicată, a durat 20 de ore.

În urmă cu două zile, Alexia a reușit să facă primii pași, iar acum e fericită că își va petrecere Revelionul alături de cei dragi, acasă. Este şi prima dată, după şapte ani, în care tatăl vine şi el din străinătate, acasă, în comuna Curtești din judeţul Botoşani, ca să fie împreună cu toţii.

Vali Tudose, mama Alexiei: „Este mai optimistă decât mine, a fost o explozie de optimism, de la început, chiar şi când a aflat adevărul despre mânuţele ei.”

Cât despre recuperare…

Vali Tudose, mama Alexiei: „Noi îndrăznim să credem că procentul va fi de 100%, noi aşa sperăm. ”

Eric, fratele copilei, cel care a dus-o în brațe, până la Ambulanță, imediat după accident, apoi i-a recuperat de jos mana retezată şi a alertat medicii, este eroul familiei. E fericit că îşi poate iarăşi îmbrăţişa sora, iar acasă i-a pregătit o petrecere de bun venit.

Eric Tudose, fratele Alexiei: „Ne aşteptăm la un an foarte frumos şi o recuperare cât mai frumoasă şi mai uşoară pentru ea. Totul se datorează lui Dumnezeu, doctorilor şi oamenilor care s-au implicat. O să fiu alături în fiecare zi de ea.”

Florin Tudose, tatăl Alexiei: „Va fi un drum lung, vom face tot posibilul. Vom face doar ce spune doctorul şi vom face tot ce este mai bine pentru Alexia, indiferent de costuri, de sacrificii, vom face doar ce este cel mai bine pentru ea.”

Dr. Sidonia Susanu, şef clinica de chirurgie plastică spital Sf Maria Iaşi: „Este nevoie de un program de kinetoterapie foarte susținut, de două ședințe zilnice la interval de șase ore, pentru o perioadă de șase luni-un an. Și pentru noi evoluția acesteia a fost absolut extraordinară.”

Dacă programul de recuperare va decurge fără probleme, medicii cred că Alexia îşi va putea folosi din nou mâinile.

   

Sursa: Pro TV