Adolescenta cu brațele amputate a fost operată din nou. „Starea ei este bună și va fi externată într-o săptămână”. Alexia Tudose, fata rănită grav în accidentul3027 din Paşcani, se simte acum mult mai bine, a declarat Dr. Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie plastică la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi.

„Starea fetei este foarte bună, în cursul zilei de luni a avut o nouă intervenţie chirurgicală în care a fost grefat complet braţul drept, putem spune că membrul superior drept a fost acoperit în totalitate, la braţul stâng a avut o intervenţie de acoperire parţială a defectelor cutanate, necesită încă o intervenţie probabil în cursul zilei de mâine.

Practic în cursul accidentului o parte din tegumentele braţului au fost detaşate, au fost tăiate tangential probabil de către agentul care i-a produs şi amputaţia, şi acolo a necesitat acoperirea ţesuturilor fascio-musculare cu grefă de piele. Pielea a fost luată de la nivelul coapsei stângi. Întotdeauna se face cu grefă de piele autologă”, a explicat Dr. Sidonia Susanu, potrivit stirileprotv.ro

Fata se recuperează foarte bine din punct de vedere psihoemoţional, spune Dr. Susanu. Alexia nu îşi aminteşte însă deocamdată nimic din clipele în care a avut loc accidentul grav, acest lucru având legătură cel mai probabil, spun specialiştii, cu şocul trăit în acele momente.

“Starea pacientei este foarte bună, atât din punct de vedere biologic, cât şi psiho-emoţional, fetiţa se recuperează cu paşi foarte mari.

În primul rând, fetiţa a avut şedinte de psihoterapie cu un psiholog, deocamdată fetiţa declară că nu îşi aminteşte nimic din momentul accidentului, probabil că are amnezie retrogradă post-traumatică.

Fetiţa este cooperantă, îşi aminteşte că este în spital, îşi aminteşte din a doua zi de internare, i-am explicat ce fel de traumatism a suferit pentru a o putea face cooperantă la tratamentul de recuperare pe care îl va avea de urmat”, a precizat Dr. Sidonia Susanu.