A treia intervenție chirurgicala pentru copilul ranit la Siscani. Echipa coordonata de Dr. Sidonia Susanu a efectuat cu succes a treia intervenție chirurgicala pentru copilul ranit la Siscani. O noua intervenție a echipei medicale formată din Dr. Daniela Botez, Dr. Iannis Gardikiotis, Dr. Bogdan Caba, Dr. Mara Popescu și coordonată de Dr. Sidonia Susanu s-a finalizat cu succes.

“Intervenția chirurgicală de ieri a fost cea de a treia intervenție pentru copilul accidentat sâmbătă, internat la noi în spital cu diagnosticul de politraumatism, șoc hemoragic. Prin această intervenție laborioasă s-a realizat acoperirea articulației genunchiului, a vaselor de sânge și a trunchiurilor nervoase expuse cu un lambou fascioadipos liber transferat de la nivelui spatelui. Aceasta presupune scoaterea acestui țesut din poziția lui anatomică normală și transferul în poziția necesară, supraviețuirea să fiind asigurată prin conectarea, la o artera și o venă de la nivelul regiunii unde a fost transferat. Acest lucru se realizează prin suturarea vaselor la microscopul chirurgical, folosind tehnici de microchirurgie reconstructivă.

Ulterior acest lambou fascioadipos va fi acoperit cu o grefă de piele. Această intervenție este necesară pentru a asigura integritatea axelor vasculare și nervoase principale ale membrului inferior strivit, precum și pentru a permite funcționalitatea ulterioară a genunchiului, având în vedere că tot tegumentul de la nivelul genunchiului și a gambei a fost distrus în momemtul accidentului. Este o intervenție chirurgicală extrem de complexă, de lungă durată, dar acest lambou fascioadipos liber transferat grefat reprezenta opțiunea de optimă de tratamemt pentru acest pacient”, a declarat Dr. Sidonia Susanu, coordonator al Secției Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă. (SURSA: www.stireadeiasi.ro)