O nouă performanță la spitalul de copii sfânta Maria din Iași. Vă vorbeam ieri despre cazul extrem de trist al adolescentului mutilat de tren în timp ce traversa calea ferată la Vatra Dornei. Ei bine, copilul a primit o nouă șansă! Echipa de medici plasticieni din Iași, condusă de doctorul Sidonia Susanu, i-a replantat piciorul amputat. Operația a durat 13 ore, iar băiatul este la Terapie Intensivă. Vă avertizăm că urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

Deși a suferit mai multe traumatisme, băiatul de 15 ani are, până acum, o evoluție favorabilă, fără complicații. Următoarele 24 de ore sunt critice pentru băiatul de 15 ani, spun medicii. La Vatra Dornei, s-a aflat imediat că este mare nevoie de sânge pentru operațiile băiatului și localnicii s-au mobilizat pentru a dona.

Adolescentul de 15 ani a ajuns în fața trenului în timp ce traversa calea ferată de la Vatra Dornei, iar martorii povestesc că băiatul mergea cu căștile în urechi și nu a reacționat la semnalele sonore ale locomotivei.

Medicii așteaptă, acum, să vadă care va fi evoluția băiatului și, în funcție de aceasta, se va stabili care vor fi intervențiile ulterioare. Echipa coordonată de medicul Sidonia Susanu a mai reușit o performanță uluitoare. A replantat brațele Alexiei, amputate în urma unui accident grav la Pașcani. Este singura replantare bilaterală de brațe realizată vreodată în Europa.