fbpx
Bri întrebat acum 1 an ago

Am avut deviatie de sept, in afara de faptul ca nasul nu este drept, ci fff putin inclinat spre dreapta, alte defecte nu sunt la exterior. M-am operat de deviatie de sept in septembrie 2017. Pot face rinoplastie pentru a avea nasul drept si putin mai mic? Daca da, banuiesc ca nu va mai costa cat o septorinoplastie, ci mai putin ( cat?)

1 Răspunsuri
Sidonia Susanu Echipa răspuns acum 1 an

Din pacate interventia de reconstructie a septului si a exteriorului nasului trebuie efectuate simultan pentru a obtine un rezultat optim. Nu este suficienta excixia septului pentru ca aceasta sa fie si pozitionat in pozitia sa corecta. Oasele nasului (cele care dau aspectul exterior al nasului) se sprijina si fac corp comun cu marginea de sus a septului. De aceea in mod corect interventia de corectie estetica sau nu a nasului incepe prin modelarea septului: dimensionare, derotare, tensionare, indreptare, excizie (in functie de ce necesita pacientul). Dupa care oasele proprii ale nasului sunt desfacute separat si fixate pe septul asezat in pozitie corecta. Portiunea centrala a septului este folosita ca grefa de cartilaj necesara fixarii noului “construct” in pozitie ferma. La final se remodeleaza varful nasului dupa cum este necesar, deasupra septului si a oaselor proprii ale nasului.
Septoplastia facuta separata nu numai ca transforma regiunea respectiva intr-un tesut cicatricial greu de disecat, dar reduce posibilitatea de micsorare a dorsumului, “risipeste” tesutul cartilaginos central necesar ca grefa de tesut in cazul reconstructiei globale a nasului, toate acestea in conditiile in care septul se afla inca in pozitie anormala, necorectata (in cazul dumneavoastra deviat spre dreapta).
Asa cum v-am precizat anterior septul si elementele laterale reprezinta un intreg, sprijinindu-se unele de altele, ele trebuind a fi modificate simultan.

De aceea orice interventie ulterioara asupra nasului trebuie efectuata dupa minim un an de la prima interventie si reprezinta de fapt o interventie de septorinoplastie secundara, cu un grad sporit de dificultate fata de o septorinoplastie primara.

Translate »